Gå direkt till sidans innehåll

Vatten­kiosker

460x260

I Järfälla kommun finns nio vatten­kiosker. Vattenkiosk­erna är i första hand avsedda att säkra till­gången på vatten för entreprenörer verksamma inom kommunen och som tidigare använt brand­posterna som tappställe.

Att tappa vatten från brand­poster kan orsaka allt från tryckfall hos fastigheterna i närområdet till föroreningar och missfärgning av vattnet. Sedan en tid tillbaka är brand­posterna i Järfälla kommun därför plomberade. För att på ett mer kontrollerat sätt kunna tillgodose våra externa entreprenörers behov av vatten har vi därför byggt de nio vattenkioskerna.

Här har även allmänheten möjlighet att tappa mindre mängder vatten, till exempel för att fylla vattenflaskan efter jogging­rundan eller när törsten sätter in i sommar­hettan. Håll utkik efter de små ljusblå husen!

Abonnemang för entreprenörer

Du som är entreprenör kan teckna abonnemang för att få tillgång till vattenkioskerna. Abonnemanget är kostnads­fritt, du betalar bara per tappad kubikmeter vatten. Tillgången sker via en elektronisk nyckel och tappningen registreras på ditt abonnemang. Teckna abonnemang genom att kontakta kommunens servicecenter på telefon 08‑580 285 00.

Upp