Gå direkt till sidans innehåll

Kultur­skolan

Järfälla kulturskola riktar sig till alla barn och ung­domar bosatta i Järfälla. Kulturskolan erbjuder pedagogisk verksamhet och undervisning för barn och unga upp till 21 år på deras fritid, med både bredd och fördjupning i olika former. Kultur­skolan har under­visning i flera av kommunens skolor och på Mälarvägen 2, Jakobsberg.

Så påverkas kulturskolan av coronapandemin

Enligt Kultur-, demokrati- och fritidsnämndens ordförandebeslut från 22 december kommer kulturskolans terminsstart skjutas fram till den 25 januari. Med anledning av de senaste restriktionerna i samband med ökad smittspridning av Coronaviruset kommer kulturskolan tillsvidare erbjuda enbart fjärr-/distansundervisning för elever födda 2004 och tidigare. Elever födda 2005 och senare har undervisning på plats medan elever födda 2004 och tidigare erbjuds distansundervisning tillsvidare. Alla kurser som vänder sig till vuxen och barn tillsammans är pausade tillsvidare. Övriga kurser för barn och unga (födda 2005 och senare) kommer att hållas öppna så länge vi kan anpassa lokaler, möblering och val av aktiviteter på ett smittsäkert sätt. Gruppverksamheter erbjuds fysiska lektioner utifrån 10 kvadratmeter per person. Det kan innebära att grupper måste delas upp. 

Vårens kurser

Vår kurskatalog hittar du i rosa rutan med texten "Anmälan till våra kurser".

Vi använder oss av det digitala systemet StudyAlong. Där kan du också se hela vårt kursutbud. För att logga in och boka plats behöver du BankID. Gör så här: Klicka på den rosa rutan "Anmälan till våra kurser". Välj först kurs och registrera dig sen.

Här kan du se en presentation och rundvandring i kulturskolans lokaler.

Blåsinstrument

Se blåselevernas julkonsert

Här kan du se blåselevernas julavslutningskonsert. Filmen går att se till och med 29 januari 2021.

Våra ämnen

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp