Gå direkt till sidans innehåll

Brukets skidbacke

Brukets natur­område erbjuder härlig natur med närhet till Mäl­aren. I området finns goda möjligheter till friluft­sliv. På området finns möjlighet till skid­åkning, grill­plats och bad.

På vintern är Brukets natur­område ett alpint centrum med 300 meter lång skid­backe med en lift. Det finns två nedfarter. Du kan välja att åka slalom, snow­board, freeride och rails i backen. Järfälla frilufts­främjande ordnar skidskola inom området. Vid minusgrader och rätt förutsättningar kan det finnas snö i backen även om det inte har snöat - detta tack vare ett bra samarbete mellan kommun och förening som tillsammans ser till att ”spruta” snö och pista backen.

Obs! Det är förbjudet att åka pulka i backen.

Öppettider Brukets skidbacke

Vardagar

Skidbacken är öppen på dagtid tisdag till torsdag klockan 9-15 från och med tisdagen den 5 februari.

Skidbacken är öppen på vardagskvällar klockan 18-21 från och med tisdagen den 5 februari.

Helgdagar

Skidbacken är öppen klockan 9-16 på lördagar och söndagar från och med den lördagen 9 februari.

Liftkort och priser

Liftkort köps vid liften. Bruket är en kontantlös anläggning. Betalning sker via Swish eller kort.

Priser

Årskort 800 kr. Dagkort vuxen 140 kr. Dagkort ungdom 100 kr. Kvällskort vuxen 100 kr. Kvällskort ungdom 80 kr. Skolungdom (dagtid) 30 kr. Barn under 7 år gratis i vuxet sällskap och med hjälm. Vi rekommenderar alla att använda hjälm.

Hitta till Bruket

Åk Mälarvägen mot Görvälns slott. Ta höger in på Görvälnsvägen. Efter ca 800 meter sväng vänster in på parkeringen.

Samarbete med Järfälla alpina klubb

Vintertid samarbetar Järfälla alpina klubb (JAK) och Järfälla kommun med skötsel av backen, sprutar snö, sköter liften och säljer liftkort. Skid­klubben har även en kafe­teria som är öppen under helgen.

Cykla på sommaren

På sommaren är "bike­parken" öppen för våg­halsiga och modiga personer. Cykel­parken består av banor som sträcker sig från toppen och hela vägen ner. Banorna har olika ut­formningar och svår­ighets­grad med hopp, velo­drom­kurvor och andra hinder. Bland annat finns en särskild hopp­slinga.

Senast uppdaterad: 2020-06-25

Upp