Gå direkt till sidans innehåll

2020-06-23

Boka en klimatsmart elbil eller cykel i sommar

Du behöver inte äga ditt eget fordon. Boka dig fri! I Barkarbystaden finns det miljövänliga elbilar och cyklar som du kan boka från din mobiltelefon.

Du kan enkelt boka elbil eller cykel för att se dig omkring, storhandla eller planera en spontan picknick. Du blir fri från allt krångel och de kostnader som det innebär att äga ett eget fordon. I Barkarbystaden finns det fordon som du kan boka från din mobiltelefon.

Elbil och cykel kan du boka per timme, heldag, en hel helg eller under flera veckor. På grund av covid19 finns det för närvarande inte elscootrar i Barkarbystaden. De är tillbaka så snart leverantören Voi har möjlighet att upprätthålla servicen.

Gå in på barkarbystaden.se/frihetsresa Där får du reda på hur du bokar, vad det kostar och hur du laddar ned appen Travis.

I appen Travis kan du se hur du bäst kombinerar de olika färdmedlen som elbil, cykel, taxi, SL. Tänk på att just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Välj andra färdsätt i första hand.

Världens mest moderna stadstrafik

Satsningen på att utveckla stads- och kollektivtrafiken i Barkarbystaden är ett unikt samarbete mellan Järfälla kommun, Nobina och SL. Satsningen tillhör de mest framstående stadstrafikprojekten i världen och har väckt stort internationellt intresse. Med Europas första självkörande bussar i reguljär linjetrafik, moderna mobilitetstjänster som bilpool och hyrcykel och en kapacitetsstark eldriven BRT-linje som har premiär i augusti 2020 kommer Barkarbystadens stadstrafik att vara helt unik i sitt slag.

Upp